TERÄSVAIJERI VASTAAN SYNTEETTINENKÖYSI

WARNin vinssit saa joko teräsvaijerilla tai synteettiselläköydellä. Mutta kumpi sopii paremmin juuri sinulle? Katsotaanpa molempien etuja.

TERÄSVAIJERI

Teräsköysi on äärimmäisen vahva ja hankausta kestävä. Se sopii käyttöön, jossa se voi koskettaa sellaisia kohteita kuin kannot, kivet ja muut köyttä hankaavat esineet. Tietysti se on edelleen hyvä valinta ajoneuvojen hinaukseen. Niin harrastajat kuin työntekijätkin ovat käyttäneet sitä vuosikymmenten ajan. Teräsvaijeri on kuitenkin raskaampi ja vähemmän joustava kuin synteettinenköysi. Teräsvaijeri on halvempi kuin synteettinenköysi.

SYNTEETTINENKÖYSI

Synteettinenköysi on vahva, kevyt ja sitä on helppo käsitellä. Se jopa kelluu vedenpinnalla, joten se sopii mainiosti ajoneuvojen hinaukseen. Synteettinenköysi on alttiimpi hankauksen aiheuttamille vaurioille. Kun se koskettaa johonkin, on käytettävä mukana tulevaa hankaussuojusta. Lisäksi on tarkistettava säännöllisesti, onko ultraviolettisäteily (UV-säteily) vahingoittanut synteettistä köyttä. Se on myös kalliimpaa kuin teräsvaijeri. Se sopii kuitenkin mainiosti heille, jotka haluavat säästää painossa ja käyttää ajoneuvoaan sen äärirajoilla ja jotka käyttävät vinssiä usein.