Sähkövinssin käyttö venetrailerissa

Kalastustekniikoiden pioneeri ja kalastusmatkojen järjestäjä Apajamatkojen Ari Paataja luottaa WARN AXON 45Rc sähkövinssiin venetrailerissa.

Seuraavassa Ari Paatajan mietteet sähkövinssin käytöstä venetrailerissa.

Tänä päivänä synteettinen köysi on ykkösvalinta. Sitä on mukava käsitellä. Vinssi ei voi olla liian voimakas tai nopea. Nopeallakin vinssillä keulapukille ohjaus onnistuu helposti. En näe mitään hyviä puolia hitaassa vinssissä joten vinssiä hankittaessa kannattaa tutustua että vetovoima on tarpeeksi suuri sekä siihen millainen välitys vinssissä on.

Sähkövinssin tulee reagoida välittömästi kaukosäätimen painalluksiin. Joskus on tarvetta ottaa köyttä sisään vain sentti ja se pitää onnistua näppäimen hipaisulla. Erityisen tarkkaa sisäänkelauksen pysäyttäminen on silloin kun vedetään viimeistä kierrosta köyttä puolalle ja halutaan että veneen keula tulee tiukasti vasten tukeaan.

Langaton kaukosäädin helpottaa veneen nostamista ja laskemista kun toimitaan yksin. Vaan missä on kaukosäädin ja ovatko sen patterit kunnossa. Ettei väin jäänyt kaukosäädin päälle edellisen kerran jäljiltä ja patteri on nyt tyhjä. Kännykkä on yleensä aina taskussa ja siinä on virtaa, joten bluetoothilla toimiva vinssin käyttöapplikaatio vie käyttömukavuuden uudelle tasolle.

Moni kakku päältä kaunis, sanotaan. Vaan miten on 3 vuoden kuluttua kun vinssi on ollut auton takana hiekka- ja suolapölyssä? Siinä mitataan mitkä ovat olleet raaka-aine ja maalivalinnat vinssiä valmistaessa. Ulkoisesti tuo korroosio näkyy halvemmissa vinsseissä ruosteena ja maalin lähtemisenä. Vinssin sisälle ei nähdä, mutta vinssin kunnon voi kuulla. Kun vinssi on kunnolla suojattu likaa ja vettä vastaan, niin sen rattaat ja laakerit ovat pitkäikäisiä. (Ari Paataja / Apajamatkat Oy, 2021)

Videolla ammattilainen laskee veneen trailerilta vesille ja nostaa trailerille WARN AXON 45Rc sähkövinssin avulla.

Ari:n vinkit kuinka lasket veneen venepukille kuivalla maalla.